Boka online idag

Vår historia

Rusthållargårdens historia sträcker sig ända tillbaka till år 1675 då gården byggdes

Gråsten från ett gammalt vakttorn som rivits på Krapperup slott fick lägga grunden till huset som då hade benämningen Flundrarp 1 och var största gården i byn. Denna blev under Karl XI:s styre en rusthållargård där ägaren höll med soldat och häst åt kungen i händelse av krig och var på så sätt skattebefriad.

Under början av 1800-talet fick ägaren till gården ett kontrakt av slottsherren med vilket han fick tillåtelse att driva krogrörelse. Brännvinet tillverkade han själv i ”bränneriet” som låg intill. Så småningom lät han bygga till huset för att utöka verksamheten och uppförde då även kalkstenstrappan som än idag finns kvar vid huvudingången från vägen. Stenarna i denna härstammar även dessa från Krapperup slott. Gården blev så småningom pensionat och 1904 såldes den till Johannes Gudmundsson, den förste i generationen i den familj som fortfarande äger och driver verksamheten. Han utvecklade verksamheten till ett hemtrevligt, personligt och gemytligt hotell som fick namnet Hotel Arild. Restaurangen utvecklades mot skånsk gästgivaratmosfär och hotellet blev välkänt långt utanför landets gränser och har besökts av många kända kulturpersonligheter.

Anläggningen har sedan dess utvecklats och förändrats, genomgått renoveringar och tillbyggnationer under den gemensamma nämnaren ”Nutida komfort i dåtida miljö”. Idag är Hotel Rusthållargården en modern hotell- och konferensanläggning med en framstående restaurangverksamhet. På samma sätt som när det en gång började, hålls traditionen av omtanke, personlighet och kvalitet fortfarande högst.

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår