Boka online idag

Vår historia

Rusthållargårdens historia sträcker sig tillbaka till år 1675.

Gråsten från ett gammalt vakttorn som rivits på Krapperup slott fick lägga grunden till huset som då hade benämningen Flundrarp 1 och var den största gården i byn. Denna blev under Karl XI:s styre en "rusthållargård" där ägaren höll med soldater och hästar åt kungen i händelse av krig, på så sätt blev gården skattebefriad.

Under början av 1800-talet fick ägaren till gården ett kontrakt av slottsherren på Krapperup med tillåtelse att driva krogrörelse. Brännvinet tillverkades i ”bränneriet” (nuvarande stenhuset mellan villorna och huvudbyggnaden). Så småningom lät han bygga till gården och uppförde då även kalkstenstrappan som än idag finns kvar vid ingången från vägen. Stenarna i denna härstammar även dessa från Krapperup slott. Verksamheten utvecklades så småningom till pensionat och 1904 såldes den till Johannes Gudmundsson, den förste samma släkt som fortfarande äger och driver verksamheten. Hotel Arild som var namnet då, var ett hemtrevligt, personligt och gemytligt hotell. Restaurangen hade en skånsk gästgivaratmosfär och hotellet blev välkänt med högt renommé. 

Anläggningen har sedan dess utvecklats, förändrats, genomgått renoveringar och tillbyggnad. Fortfarande liksom när det en gång började, är omtanke, personlighet och kvalitet till våra gäster värdeorden för verksamheten.  

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår